Salotoms Panzanela reikės:
- Įvairių pomidorų
- Kelių storų riekių baltos duonos
- Mėlynojo svogūno
- Sūrio Mocarela
- Šviežio baziliko
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų raudonojo vyno acto
- Šaukštelio garstyčių
Gaminimo eiga:
Pomidorus stambiai supjaustyti. Svogūnus supjaustyti smulkiais plonais pusmėnuliais.
Duoną suplėšyti vieno kąsnio gabalėliais, pašlakstyti aliejumi ir pabėrus ant kepimo skardos pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Duoną kepti, kol ji gražiai apskrus.
Pomidorus, svogūnus ir duoną sudėti į dubenį. Raudonojo vyno actą supilti į dubenėlį, įdėti garstyčias ir gerai išmaišyti, po truputį pilti aliejų ir nuolat maišyti, kol padažas taps vientisas.
Salotas užpilti padažu ir gerai išmaišyti, dėti druskos, pipirų. Sūrį suplėšyti nedideliais gabalėliais ir sudėti ant salotų, pabarstyti baziliko lapeliais ir dar pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
Daugiau K. Starkienės patarimų išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.